Juuka ja Muurame loppuvuodesta

Juuka

Tampereelta Joensuuhun sai istua junassa aika kauan, ja sieltä vielä Juukaan autolla, entisen työkaverini luokse. Ensimmäisenä päivänä otettiin rennosti ja kaverini opetti tekemään karjalanpiirakoita. Illalla saunottiin.

Seuraavana päivänä lähettiin käymään viereisellä vaaralla. Matka oli lyhyt, mutta oli sinne silti hauska kiivetä, vaikka kompastuin johonkin puun runkoon lumen alla ja kolautin polveni.

Vattuvaara

Hilma lähti mukaan
Alas tultiin sitten paistamaan makkaraa. Hilma ei tykännyt, kun ei saanutkaan kaikka makkaroita itelleen.


Aika pian takaisin palattuamme lähdettiin jo ajamaan kohti Joensuuta ja sieltä minä takaisin Tampereelle.

Muurame

Sain töistä melkein oikean joululoman. Lähdin Muurameen 21. päivä kissan kanssa. Muuramessa on ihanaa, kun voi vaan olla. Ekana päivänä olin aika möyhään perillä. Seuraavana päivänä lähdin käymään Jyväskylässä moikkaamassa kaveria. Ostettiin viimehetken joulujutut ja käytiin kahvittelemassa tai siis kaakaolla.

iltalenkiltä
Seuraavana päivänä paistoi aurinko hienosti joten kävin takapihalla hieman kuvailemassa.


Myös sisko saapui joulunviettoon. Aattona aamulla syötiin perinteisesti tietenkin riisipuuroa ja raahattiin kuusi sisälle. Lähdettiin päivällä siskon kanssa käyttämään koira lenkillä ja vilkuilemaan näkyykö joulupukkeja.


Sitten saunat ja ruuat ja lahjojen availut. Oli oikein mukava joulu. Sanoin sitten jossain vaiheessa, että haluan seuraavan päivänä mennä joko hiihtämään tai pilkille.


Pilkille lähdettiin. Otettiin glögiä evääks mun lahjaksi saatuun termariin, koira mukaan ja menoks.


Mun suurin saalis oli noin 15cm ahven, että ei sieltä mitään jätti vonkaleita saatu. Hirvee lumi myrskykin iski jossain vaiheessa. Oltiin ihan lumiukkoja, kun rämmittiin pellon kautta kotiin. Seuraavana aamuna junalla Tampereelle, sillä töihin piti jo mennä.

Tässäpä lyhysti minun joulukuun kohokohdat. Kaikkina muina päivinä tulikin sitten oltua töissä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Patvinsuon päivä 2

Kaakkurinkierroksen ensimmäinen päivä

Herajärvenkierros